Covid-19 по света: Водни оръдия срещи стотици протестиращи срещу локадуна в Амстердам

17:17, 17 яну 21 25 2417 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Нидерландската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне неразрешен протест в Амстердам.

Демонстрацията е била забранена от общината, но няколкостотин души все пак са се събрали на Музейния площад в града, за да протестират срещу действията на кабинета на министрите и политиката на правителството за борба с пандемията от коронавирус. Много от тях не са спазвали дистанция 1,5 м един от друг и са били без маски.

Водни оръдия са използвани, след като демонстрантите отказали да се съобразят с исканията на правоприлагащите органи да напуснат площада, съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

Австрия удължи третата карантина

Австрия удължава третата карантина от началото на пандемията. Строгите мерки ще продължат да действат до 8 февруари, а не до 24 януари - както беше планирано, твърди източник, запознат с разговорите между канцлерството и регионалните правителства.

Във Великобритания и Полша са планирани протести срещу Ковид мерките.

В Русия за денонощие са се разболели почти 24 хиляди души, така общият им брой е над 3 и половина милиона.

В Португалия регистрираха най-много новозаразени от началото на пандемията, а Италия забрани полетите от Бразилия, заради нов щам на вируса, съобщи БНТ.

Във Франция е въведен вечерен час за поне 15 дни

От снощи във Франция е в сила 12 часов вечерен час. Мярката е част от ограниченията във връзка с борбата срещу коронавирус. Вечерният час се въвежда от 6 ч. вечерта до 6 ч. сутринта и ще важи най-малко 15 дни, обяви премиерът Жан Кастекс, предаде bTV. Броят на починалите от COVID-19 във Франция вече надхвърли 70 000 души.

Италия спира полетите от Бразилия, за да предотврати разпространението на открития там нов вариант на вируса. 

Дания пък е регистрирала общо над 250 случая на т. нар. британски щам на COVID-19, както и първи случай на разновидността, засечена в Южна Африка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама