ГЕРБ против предложенията на президента за изборни промени

17:41, 14 яну 21 / Политика 25 2778 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

От ГЕРБ обявиха, че са против предложенията за изборни промени, за които президентът Румен Радев призова, след като анонсира, че изборите ще се проведат на 4 април. Тома Биков от ГЕРБ беше категоричен, че преди избори не трябва да се правят фундаментални промени, за да не се намалява доверието в прозрачността на вота.

Изборите ще са на 4 април


Държавният глава се обяви за промени в Изборния кодекс, сред които са гласуване по пощата на българите в чужбина, видеонаблюдение в изборните секции и излъчване на процеса на преброяване на бюлетините и оформяне на изборните протоколи, справедлив достъп до медиите от всички в процеса на предизборната кампания. Той поиска и премахване на ръчното броене на машинния вот. По думите му неведнъж са били пренебрегвани тези промени.


Биков подчерта, че дори и опозицията в лицето на БСП и ДПС да внесат промените в парламента, управляващите няма да ги подкрепят. Той обаче припомни, че и двете партии досега винаги са заявявали позиция, че не трябва да се правят промени в навечерието на изборите. "Подобен подход би разрушил доверието в Изборния кодекс и би довел до усещане, че се обслужват неясни интереси", заяви той.

От ГЕРБ са категорични, че за тях тази дата е напълно приемлива и призоваха избирателтие да излязат да гласуват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама