Напрежение в Мездра след смъртта на 8-годишното момче

15:09, 13 яну 21 25 2368 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Напрежение възникна пред дома, в който бе простреляно 8-годишното момченце от Мездра. Близките на почернената фамилия се опитаха да се саморазправят със семейство, в чийто дом е починало детето. Бащата беше е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщи bTV.

50 души атакуваха къщата - обърнати са два автомобила, счупени са и прозорци. Полицията не им позволи да влязат вътре и отцепи района. На място пристигна и жандармерия.

Трагедия в Мездра: 8-годишно дете бе намерено мъртво

Това се случва часове, след като главният прокурор Иван Гешев посети прокуратурата в Мездра без знанието на пострадалите и на медиите. Той вчера се срещна с дядото на убитото дете - бившият депутат от БСП и лидер на „Рома“ Тома Томов, който обаче не е присъствал на сблъсъка. По думите му причината за напрежението е, че се укрива информация за престъплението и се прикриват факти.

Районната  прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество по случая. От извършения оглед, разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в повреждането на двата леки автомобила. Предстои установяване на извършителите на противоправните деяния.

Гешев се срещна с дядото на убитото в Мездра дете

Трагедията в Мездра се разигра на 8 януари. Тогава 8-годишното дете бе намерено мъртво на улица в града. В последствие стана ясно, че преди да бъде намерено мъртво момчето е отишло да си играе в дома на съседско дете, чийто баща за момента е единственият обвиняем. В къщата му намерен и арсенал от ловни оръжия и боеприпаси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама