Радев и Марешки в словесна престрелка вместо в разговор за вота

15:10, 12 яну 21 / Политика 25 2920 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев се срещна с представители на партия „Воля“ във връзка с провеждането на предстоящите парламентарни избори. Разговорът му с Веселин Марешки обаче претърпя пълно фиаско и темата за вота почти не беше засегната. Вместо това чухме словесни престрелки и взаимни обвинения в страх и некомпетентност.

„Страх да се поеме отговорност за избиране на датата на вота“

Марешки разкритикува президента, че консултациите за закъснели. Такова мнение изразиха и от „Обединени патриоти“, които дори отказаха да се срещнат с Радев. „Упражнението днес - в навечерието на изборите, а не в края на миналото лято или в началото на политическия сезон, ние го считаме като абсолютно безсмислено, безцелно, като израз на уплаха, на некомпетентност и на страх да се поеме отговорност за избиране на датата на вота“, посочи той.

ГЕРБ обвини Радев, че подкопава доверието в изборния процес, той отрече

Според „Воля“ президентският мандат на Румен Радев ще се запомни с две неща – че ГЕРБ дойде на власт отново и че „миналата година с призива „мутри вън“ де факто изкарахте мутрите навън – на площада, и те се сляха с правилно протестиращите българи“.

Марешки коментира и темата за гласуването по пощата, като посочи, че не вижда разлика в това да се редиш в секцията и да се редиш в пощата. Според него всички политици говорят за промените в изборите просто като „пиар“, а не с желание да се направи нещо наистина.

БСП при Радев: Първо да си кажем, че не сме във война

„Вие вярвахте в предложенията за нова конституция на ГЕРБ, а тя се оказа пълен фейк“

Президентът Румен Радев подчерта, че оценява високо откровеността на лидера на „Воля“, но и не му остана длъжен. „Некомпетентно е да се подпишеш под проект за конституция без да си го прочел – а вие го направихте. Вие на ниво „екстрасенс“ подписвате неща, които не сте видели. Вие вярвахте в предложенията за нова конституция на ГЕРБ, а тя се оказа пълен фейк. Екзотично е и да подкрепяте здравни мерки, които не съществуват“, заяви той.

Радев е категоричен, че консултации му не са закъснели. „Закъсняхте вие, законодателите. В момента вие не упражнявате парламентарен контрол върху управляващите и върху ЦИК, която е изцяло зависима от тях“, заяви той.

България стигна до тук от празни декларации на всички партии“, категоричен е президентът.

ДПС не разчита на медии в предизборната си кампания

„Хората решават кой на кое място ще бъде“

На свой ред Марешки се обърна към Радев с думите: „Вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“ 2. Нищо не направихте срещу картела. Един безсмислен, пропаднал мандат. Надявам се следващият президент да промени тези неща. Съжалявам, че не бяхте независим кандидат на предните избори – ако не бяхте от БСП, кой знае на кое място щяхте да бъдете“.

От своя страна, Радев му пожела да се кандидатира за президент на следващите избори. „Хората решават кой на кое място ще бъде“, подчерта президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама