А1 предлага на бизнес клиентите си услуга за защита от хакерски атаки

10:55, 12 яну 21 25 1659 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

А1 навлезе успешно на пазара на услуги за киберсигурност и непрекъснато разширява портфолиото си от професионални решения за защита. Новата услуга A1 Web Application Firewall защитава уебсайтове, електронни магазини или приложения на бизнес клиенти от кибератаки и кражба на лични данни. 

Атаките към web приложения могат да включват пренасочване на потребителите към контролиран от хакери ресурс, кражба на идентификационни данни на потребителите, заразяване със злонамерен софтуер, атака за изчерпване на ресурса на сървъра, върху който се хоства web услугата. Този тип атаки нанасят сериозни поражения на съвременния бизнес от всякакъв мащаб, особено в период на COVID пандемията, когато за продажби и за контакт с клиенти се разчита основно на Интернет.

Според статистика на водещите технологични компании в света атаките към web приложения през 2020-та са се увеличили с над 800% спрямо 2019-та година. Данните сочат, че неоторизиран достъп е възможен за 39% от web сайтовете, а 68% от уеб приложенията в световен мащаб са подложени на атаки с цел източване и злоупотреба с лични данни. Друга обезпокояваща информация е, че 82% от уязвимостите, които позволяват проникване в системата на клиента, се намират в софтуерния код на web приложението и поради това не могат да бъдат предотвратени с обикновен Firewall например.

Снимка: А1

За да помогне на своите клиенти при разрешаване на проблемите с кибератаки към web-приложения, A1 България предлага технологично решение, което филтрира трафика между web услугата и интернет и осигурява наблюдение, идентифициране и неутрализиране на заплахите. А1 предоставя услугата на абонаментен принцип от свой сертифициран център за данни, което улеснява компаниите, защото отпада необходимостта клиентите да правят инвестиции в хардуерна инфраструктура.

A1 Web Application Firewall се предлага чрез утвърден продукт на технологичната компания F5 Networks от последно поколение. Решението се имплементира и управлява от висококвалифицирани и сертифицирани специалисти по сигурност на информацията на А1, които изпълняват конфигурацията на услугата за web приложенията на клиента. Сред тях могат да бъдат например уебсайт, електронен магазин, приложение за онлайн банкиране или друга онлайн услуга, предоставяна на техните потребители. Компаниите могат да разчитат на екипа на А1 и за наблюдение и поддръжка на вече използваната услуга. За да се активира A1 Web Application Firewall, е необходимо съдействие от страна на клиента само по съгласуване на политиките за сигурност. 

Услугата A1 Web Application Firewall осигурява на фирмите защита срещу десетте най-опасни за сигурността на уебстраниците и приложенията атаки, според Open Web Application Security Project (OWASP). Сред тях са XSS (Cross Site Scripting), SQL Injection, Local File Inclusion, CSRF (Cross Site Request Forgery), Broken Authentication, Session Hijacking, Buffer Overflow, както и специфични атаки към някои от модулите на приложението. Освен за осигуряване на безопасността на сайтове и приложения, услугата допринася и за постигане на съответствие на фирмите с изискванията на регулацията за защита на личните данни GDPR.

Дигитализацията на бизнеса и обществото е процес, който се развива с експоненциални темпове. Според проучвания през изминалата година 43% от киберпрестъпленията са засегнали уебсайтове на малки бизнеси. Една успешна хакерска атака често води до сериозни загуби за компаниите, които не се измерват единствено в пари, но често и в нивото на доверие сред клиентите и партньорите и не на последно място - репутацията на пазара. При по-малките бизнеси хакерските атаки биха могли да доведат до още по значими последици, включително прекратяване на дейност. С Web Application Firewall А1 България предоставя на бизнеса професионално решение на тези проблеми, като съчетава високите технологии в сферата на киберсигурността с консултиране и компетентна помощ при имплементиране и поддръжка на услугата за клиента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама