За по-малко от 4 дни: Разкриха обира на сестрата на говорителката на Гешев

12:43, 11 яну 21 25 1762 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Двама мъже от ж.к. „Дружба“ са обвинени, че стоят зад кражбата на вещи от сестрата на говорителката на главния прокурор Гешев - Сийка Милева.

Кражбата е станала по обяд на Ивановден (7 януари). Двамата мъже са задигнали дамска чанта, в която имало с 600 лв. и мобилен телефон, от паркиран автомобил в столичния кв. „Гео Милев“.

Престъплението е разкрито за по-малко от 4 дни, а двамата дори вече са с прокурорска мярка задържане за 72 ч., става ясно от съобщение на прокуратурата.

И двамата задържани са рецидивисти, а на единия от тях е повтигнато и второ обвинение - за притежание на наркотици. А прокуратурата ще поиска постоянното задържана под стража на двамата.

Първи за това, че жертва на обира е именно сестрата на говорителката на главния прокурор, съобщи „Клуб Z“. Докато течеше разследването Милева заяви, че тези престъпления са огромен проблем за всекиго без значение от статуса му и благодари на МВР за неуморната работа по случая.

Припомняме, че един от основните приоритети на обвинител №1 е именно борбата срещу битовата престъпност. В средата на миналата година (само 6 месеца след встъпването си в длъжност) Гешев се похвали с 20% спад на грабежите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама