Оранжев код за валежи в пет области в страната

07:00, 11 яну 21 25 1794 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Предупреждение с оранжев код за интензивни валежи от дъжд е обявено за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Възможно е там количествата да достигнат между 35 и 50 литра на квадратен метър.

Проходът „Петрохан“ остава затворен до утре

За останалата част от страната е обявен жълт код за валежи от дъжд, а в Северозападна България от дъжд и сняг, съобщиха от НИМХ. В Предбалкана ще се образува нова снежна покривка - около 10 cм, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.

Снимка: БГНЕС

В някои части от страната за кратко ще се затопли, а в централните и източните райони от Северна България и високите полета на Западна ще вали и дъжд, и сняг и там в отделни райони ще има условия за поледици.

Оранжев код за снеговалежи в няколко области в страната

В Южна България валежите ще са от дъжд. През деня вятърът навсякъде ще се ориентира от северсевероизток, ще е слаб и умерен и с него ще започне по-трайно застудяване. Минималните температури ще са от около минус 1° в северозападните райони до 5°-6° в крайните южни; максималните температури ще са от 0° до 5° в Северна България, в Южна - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони и малко по-високи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама