55 мигранти са спасени в морето край Албания

17:30, 09 яну 21 / Свят 25 2162 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Петдесет и пет сирийски мигранти бяха изведени на сушата от албанските власти, след като бяха блокирани с часове в зимните води в Адриатическо море в опит да достигнат Италия, съобщи полицията от пристанищния град Вльора, цитирана от БГНЕС. 

Сирийците, включително жени и деца, бяха в плен на лошото време повече от три часа в надуваема лодка край бреговата линия на Албания на Адриатическо море.

"Спасителната операция и евакуацията на хората се проведе в много лоши условия в разгара на буря и високи вълни в морето", се казва в изявлението на полицията.

Шестнадесет от пътниците на лодката, включително три деца, бяха хоспитализирани след това, докато останалите се очаква да бъдат доведени до мигрантски център.

Албания е ключова транзитна държава за много мигранти и бежанци от Азия, Африка и Близкия изток, които се опитват да достигнат Западна Европа по така наречения Балкански път. Въпреки пандемията, броят на заловените мигранти, преминаващи през Албания, се е увеличил повече от три пъти през 2020 г. в сравнение с предходната година, показват данните на полицията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама