"Възраждане" иска институция да контролира социологическите агенции

15:20, 09 яну 21 / Политика 25 2520 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От партия "Възраждане" искат да се създаде институция, която да контролира социологическите агенции по време на избори, за да се удостоверява, че те отразяват реалните нагласи на гражданите, а не са „писани на коляно“, защото „някой ги е поръчал“. Това заяви председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов по време на консултациите на парламентарно непредставените политически сили с президента Румен Радев за провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Снимка: БГНЕС

Според Костадинов по време на предизборните кампании представяните от социолозите изследвания имат много големи разлики, което обърква, демотивира и изпълва със съмнения гражданите. По думите му е най-важно е гражданите да се мотивират да гласуват, защото през последните години „пропагандата се е опитала“ да ги убеди в обратното, предаде bTV.

Председателят на „Възраждане" се обяви и срещу „сегрегацията“ при „политическата реклама“, като поиска за всички национални медии по време на предизборна кампания да важат същите правила, каквито са по закон са разписани за обществените БНТ и БНР.

Срещата на партия "Възраждане" с президента Румен Радев бе част от поредицата от консултации по повод предстоящите парламентарни избори. Днес държавният глава се се среща още с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", обединението "Демократична България", сдружението на Мая Манолова "Изправи се.БГ" и с "Отровното трио". Утре предстоят срещи с партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" и други формации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама