Пета жертва на щурма във Вашингтон - починал е полицейски служител

08:17, 08 яну 21 / Свят 25 2518 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Американската полиция на Капитолия потвърди смъртта на свой служител, ранен при бунтовете пред сградата на Конгреса, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БГНЕС.

„Приблизително в 21.30 часа на 7 януари, полицейският служител на Капитолия в САЩ Брайън Д. Сикник почина в резултат на наранявания, получени по време на изпълнение на служебните му задължения“, се казва в официалното изявление. Отбелязва се, че полицаят е участвал в потушаването на безредиците на 6 януари и е бил ранен в сблъсъците с протестиращите.

Преди това за смъртта на полицая съобщи CNN, но тогава служителите на реда отрекоха тази информация.

Сикник е петата жертва на щурма във Вашингтон, при който хиляди поддръжници на Доналд Тръмп пробиха полицейската охрана и окупираха Капитолия, като прекъснаха утвърждаването на избора на демократа Джо Байдън за президент.

Тръмп обеща безпроблемно предаване на властта

Ден след безредиците президентът на САЩ Доналд Тръмп се ангажира с „подреден преход“ във властта ден след като негови поддръжници нахлуха в Конгреса, предизвиквайки възмущението на целия свят, предаде BBC.

След като отново получи достъп в Twitter след временното замразяване на акаунта му, президентът на САЩ осъди „отвратителната атака“ на Капитолия.

В последното си видео съобщение той заяви: „След като Конгресът е сертифицирал резултатите от изборите, новата администрация ще встъпи в длъжност на 20 януари. Моят фокус сега е насочен към осигуряването на плавен, подреден и безпроблемен преход на властта. Този момент изисква изцеление и помирение“.

Тръмп похвали своите „прекрасни поддръжници“ и им обеща: „нашето невероятно пътешествие едва започва“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама