Младите звезди на тениса, които да следим през 2021 г.

13:00, 07 яну 21 / Спорт 25 2423 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Феновете на тениса очакват нови вълнуващи битки през годината, като остава малко до Australian Open - първият турнир от Големия шлем за 2021. Всички познаваме добре имена като Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал и Серина Уилямс, но кои са тенисистите от по-млада генерация, които са готови да завладеят кортовете с гръм и трясък?

В този материал ще обърнем внимание на някои от най-вълнуващите таланти на световния тенис в настоящия момент. Съветваме ви да ги държите под око, планирайки залозите си в winbet през новата година.

Ига Швьонтек

Младата полякиня се превърна в истинска легенда в своята родина, след като през 2020 година тя успя да спечели един от турнирите от Големия шлем. Швьонтек изненада всички анализатори, вдигайки трофея на “Ролан Гарос” и давайки заявка за величие. Нейният най-силен удар е мощният форхенд, а атлетизмът ѝ я прави силна заявка за бъдеща доминация при дамите.

Яник Синер

Яник Синер е още един тийнейджър, който грабна вниманието ни през миналата година. На “Ролан Гарос” той се превърна в най-младият 1/4-финалист от 2006 година насам, а победата му на турнира в София му позволи да дебютира в Топ 40 на световния мъжки тенис. Очакваме Синер да покаже страхотна игра и на предстоящия Australian Open в Мелбърн.

Коко Гауф

В момента Коко Гауф е едва 16-годишна, но анализаторите вече ѝ предричат бляскаво бъдеще в женския тенис. Тя “изгря” на сцената по време на “Уимбълдън” през 2019 година, когато на едва 15 години се класира за основната схема, победи Винъс Уилямс и достигна четвърти кръг. През миналата година Коко достигна четвърти кръг и в Мелбърн, доказвайки, че със сигурност успехите ѝ не са плод на случайността. В Линц тя спечели и първата си титла на ниво WTA.

Феликс Оже-Алиасим

Преминаваме отново към мъжете и канадския суперталант Феликс Оже-Алиасим. Макар и на едва 20 години, Оже-Алиасим вече успя да пробие в Топ 20 на световния мъжки тенис, а най-доброто му представяне на ниво Голям шлем е достигането на четвърти кръг на US Open през 2020 година. Младият канадец се отличава с отлична височина и атлетизъм, а сред най-добрите му характеристики е солидната игра в защита. Дръжте го под око по време на предстоящия Australian Open.

Аманда Анисимова

Само 19-годишна, американката от руски произход вече докосва Топ 20 на световния женски тенис и има заработени над 2 милиона долара от наградни фондове. През 2019 година тя достигна 1/2-финалите на “Ролан Гарос”, а сред върховите ѝ постижения е и достигането на четвърти кръг на Australian Open. През 2019 година Анисимова спечели и първата си титла от WTA на турнира в Колумбия.

Денис Шаповалов

Достигаме и до още един канадец в нашия списък, а именно - 21-годишният Денис Шаповалов. През септември той успя да дебютира в Топ 10 на световния мъжки тенис, а най-доброто му постижение е достигането на 1/4-финал на US Open. Също с руски корени, Шаповалов е един от тенисистите, при които очакваме сериозно развитие през следващите години. Ако той успее да реализира потенциала, “Шапо” ще бъде сред големите имена в тениса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама