Дъждът се завръща

07:00, 07 яну 21 25 1745 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължи да вали през целия ден. Преди обяд в източните райони все още ще духа до умерен югозападен вятър, но след обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина временно ще се усили. С него временно ще нахлуе студен въздух. Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса, по-ниски ще бъдат в северозападната част от страната.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. След обяд се очакват валежи от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-15 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1000 м надморска височина - от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 1 градус.

През следващите дни валежите ще продължат. В петък на места в Западна България, а в събота и в югоизточните райони ще бъдат значителни по количество. Вятърът ще се ориентира първо от североизток, впоследствие от северозапад, с него ще прониква студен въздух и в петък в северозападните райони и Предбалкана, а в събота в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - от 2-3 градуса в северозападните, до 13-14 градуса в югоизточните райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама