Мутафчийски и Мангъров в битка за „Мъж на годината“

11:10, 06 яну 21 25 2358 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ген. Венцислав Мутафчийски и доц. Атанас Мангъров започват „битка“ на нов фронт – тази за приза „Мъж на годината“. Те са сред номинираните в тринадесетото издание на конкурса, организиран от „Дарик“. Заедно с тях за наградата се борят и Стефан и Максим Иванови – бащата и синът, прекосили с гребна лодка Атлантическия океан.

Победителят ще бъде избран от гражданите с интернет гласуване, като всеки може да подкрепи своя фаворит до 28 февруари на сайта manoftheyear.bgЦеремонията по награждаване ще бъде през пролетта на 2021 г.

Откакто COVID-19 стъпи на българска земя през март миналата година, обществото ни условно се раздели на „мангъровисти“ и „мутафчиисти“. Срещу заплахата правителството изправи оперативен щаб, начело с ген. Венцислав Мутафчийски. А срещу щаба и генерала застана специалистът по инфекциозни болести и педиатър доц. Атанас Мангъров.

Мангъров използва една маска от септември

Предстоят ни времена на изпитания. Ще се загубят човешки животи“, заяви ген. Мутафчийски.

Това не е особено опасна инфекция. Не всички, които се разболеят, ще умрат“, каза пък доц. Мангъров.

Те застанаха от двете страни на барикадата и по отношение на задължителното носене на маски. Според Мутафчийски именно те бяха шансът ни да изчакаме ваксина. Мангъров обаче бе категоричен, че „това е маска, a не противогаз. Все едно да си сложите решетка на прозореца и да си мислите, че вътре няма да влизат мухи и комари“. Те бяха на различно мнение и относно масовото тестове с бързи тестове, което според Мангъров е „безсмислено трошене на пари“.

Опит да помири двамата специалисти направи лично министър-председателят Бойко Борисов. За целта той събра критиците на щаба в Медицински съвет, който обаче просъществува само две седмици, тъй като Мангъров успя да ядоса и премиера.

Проучване: Повече българи споделят мнението на Мутафчийски за коронавируса, сравнено с това на Мангъров

„Кажи колко ще умрат и посочи с титлата си, с името си. Тогава ще има смисъл да кажеш: „Аз съм професор, ще загинат 5 хиляди души, дайте да видим кои са, да ги хвърлим напред и да загинат“, заяви тогава гневно премиерът.

А след това в телевизионно интервю Мангъров разказа за разговор с Борисов, който продължил повече от час, но на 40-ата минута премиерът му казал: „Ако бях жена, щях да ти пусна“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама