Простреляха жена на новогодишно хоро в Ловеч

10:00, 05 яну 21 25 2998 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

42-годишна жена беше простреляна по време на новогодишно хоро в Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в областното МВР в 2:45 ч. на 1 януари и тя постъпва в Спешния център в града, обяви вътрешният министър Христо Терзийски в ефира на bTV, като призова очевидци на случая да дадат показания, за да се открие по-бързо стрелецът. 

В квартал "Младост" пред блок 327 съседите малко след полунощ излизат на паркинга, за да се хванат на хоро. Една от жените обаче е простреляна в гърба. Не е ясно откъде е произведен изстрелът от четирите блока наоколо. Пострадалата е настанена в плевенската болница, състоянието ѝ е стабилизирано. Няма опасност за живота ѝ.

400 души са минали през „Пирогов“ в новогодишната нощ

Все още не можем да кажем откъде идва изстрелът. Предполагаме, че е от жилищните сгради, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че куршумът все още не е изваден от жената. Предполагаме, че изстрелът е директен, все още не знаем дали тя е била мишената или е случайна стрелба“, разкри вътрешният министър. 

По думите му е направен списък на хората в района, които имат разрешителни за оръжия, направени са и обиски. Сигурен съм, че колегите ще стигнат до извършителя. Предполагам, че това е лице, което не е с трайни криминални наклонности. Ако е случаен стрелец да дойде и да го заяви, за всяка една грешка има и прошка, и наказание“, каза още той, като отбеляза, че статистиката показва, че приблизително 120 хил. българи имат разрешителни за притежание на ловни пушки, част от тях имат и пистолети. 

Кметът на община Ловеч – Корнелия Маринова, припомни, че това е трета поредна година, в която има издадена заповед преди Коледните и Новогодишните празници, да няма пиратки по време на празнуването. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама