ДПС на 31 години

11:10, 04 яну 21 / Политика 25 2909 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Движението за права и свободи (ДПС) отбелязва 31 години от учредяването си. Председателят Мустафа Карадайъ подчерта, че мисията на партията е да пази мира и демокрацията, да гарантира правата и свободите на всички български граждани, за да бъдем равноправни в Европа и света.

ДПС преизбра Карадайъ и даде заявка за участие в управлението

„Нашето самочувствие не се основава само на годините и на успехите ни във времето. Ние черпим самочувствието си най-вече от това, че още в тоталитарната епоха осъзнахме, че заедно можем да се изправим срещу държавната машина в името на своите имена и на свободата да изповядваме религията си. Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС“, написа във Facebook Карадайъ. Той благодари и на създателя на ДПС Ахмед Доган.

Евродепутатът Илхан Кючюк подчерта, че ДПС днес не е просто абревиатура, а е личен избор и мисия. Според него българският етнически модел не е просто понятие от историята, а е изстрадан роман, написан с горчиви човешки съдби. „Ето защо нашият етнически модел трябва да бъде утвърждаван и развиван. Д-р Доган посочва категорично пътя ни през 1990 г., защото нашият път е Европа и той минава през паметниците на жертвите от така наречения „Възродителен процес”. Защото, нека бъдем честни, Европа гарантира в най-голяма степен защитата на нашите човешки права и свободи“, написа той в социалната мрежа. Според евродепутата ДПС е наистина доказан защитник на човешките права и свободи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама