Английският футбол отива към ново затваряне

15:25, 02 яну 21 / Спорт 25 2657 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Утрешният мач от английската Висша лига „Бърнли“ - „Фулъм“ бе отложен след нови положителни случаи за коронавирус в тима на „Фулъм“. Това стана четвърти двубой от първенството през този сезон, отложен заради Covid-19. По този начин английският клубен футбол се запъти към ново затваряне заради разпространението на коронавируса.

За временно спиране на първенството се заговори още след спешното решение на 28 декември за отлагане на мача „Евертън“ - „Манчестър Сити“, което бе взето само 5 часа преди началото на срещата. Причина тогава бяха много положителни тестове в „Сити“ и това предизвика гневна реакция от „Евертън“. Това бе вторият отложен мач този сезон. А след него бе отложен и още един: „Фулъм“ - „Тотнъм“ на 30 декември, което също стана доста късно и доведе до критики от мениджъра на „Тотнъм“ Жозе Моуриньо, определил закъснялата реакция на Висшата лига като непрофесионална.

Положението и в „Манчестър Сити“ не е розово, тъй като там след Коледа имаше още 4 положителни теста - на играчи и хора от персонала. Затова мениджърът Гуардиола да заяви, че няма да може да разчита на петима футболисти за гостуването срещу „Челси“ утре. Но има вероятност и мачът въобще да не се играе.

Засега медицинските съветници на Висшата лига твърдят, че ситуацията е под контрол. Но с оглед засиленото разпространение на Covid-19  и новия му щам (4 поредни денонощия с над 50 000 заразени във Великобритания) все по-вероятно става временно спиране на първенството, както стана и през пролетта. За такова решение вече се изказаха някои от действащите лица във Висшата лига, като треньора на „Уест Бромич Албион“ Сам Алардайс.

Положението в долните нива на английския футбол е още по-тежко. В Лига 1 досега заради коронавируса са отложени 29 мача, в Лига 2 - 11, а в Чемпиъншип - четири.

НАРУШЕНИЯ

Трима футболисти на лондонския „Тотнъм“ - Серхио Регуилон, Джовани Ло Селсо и Ерик Ламела, заедно с халфа на друг лондонски тим - „Уест Хем“, Мануел Лансини, са нарушили издадените от британското правителство правила и са посещнали заедно Коледа, съобщи „Дейли мейл“, цитиран от в. „Сега“.

Тяхна обща снимка, заедно с 11 други възрастни и три деца, е публикувана в социалните мрежи. При това всички са били в затворено помещение. Според заповедта на правителството за територия с 4-то ниво на опасност, каквото е обявено в Лондон, посрещането на Рождество Христово с други хора, ако не са от едно семейство е забранено. 

Сбирката е била в дома на Джовани Ло Селсо. Засега няма реакция от „Тотнъм“ и „Уест Хем“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама