Коронавирусът по света: Пълно затягане на мерките в Гърция

13:05, 02 яну 21 25 2092 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки, гръцкото правителство изненадващо въвежда пълна карантина до 11 януари. 

Затварят отново козметични салони, книжарници и се забранява да работят магазините с предварително запазен час за посещение. Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час отново е от 21.00 часа до 5.00 сутринта. Излизането е разрешено само по спешност и на работа, предаде БНР. 

Ограничения в Канада 

Канада въвежда допълнителни ограничения за влизащите на територията на страната. Считано от 7 януари 2021 г. пътуващите със самолет, навършили 5-годишна възраст, ще трябва да представят отрицателен резултат от ПСР тест за COVID-19 пред авиокомпанията, с която се придвижват преди да се качат на самолета. Изследването трябва да бъде направено 72 часа преди полета.

Промените бяха обявени на правителствения сайт на Канада. От там призовават гражданите да не пътуват в случай, че са болни. Тези, които имат симптоми на COVID-19 , няма да бъдат допускани в страната. Изключения ще се правят само за канадски граждани, постоянни жители на страната, защитени граждани или такива със статут по индийския закон, обявиха от външното ни министерство. 

В сила остава и задължителната 14-дневна карантина, която започва да тече в деня на пристигане. Представители на здравните власти ще преценят  дали пътниците да бъдат поставени под карантина или изолация, спрямо тяхното здравословно състояние.

Новият щам вече и в Турция

Новият щам на коронавируса, който първоначално бе установен във Великобритания, е бил засечен и в Турция, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа, цитиран от БТА.

Новият щам е бил установен в 15 души, които са пристигнали в Турция от Великобритания. Турските власти въведоха забрана за влизането в страната на лица, идващи от Обединеното кралство.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама