COVID-19 по света: Франция затяга ограниченията

15:45, 01 яну 21 25 2099 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Френското правителство ще наложи по-ранен вечерен час в 15 департамента на страната по искане на местните власти поради напрегнатата ситуация с разпространението на коронавируса. Културните институции няма да могат да отворят на 7 януари, противно на прогнозите.

От 2 януари ще бъде въведена забрана за движение по улицата без основателна причина след 18:00 часа в съответните департаменти, предаде БГНЕС.

Словакия въведе максимално строги социални ограничения, за да спре разпространението на коронавируса. Мерките ще бъдат в сила до 24 януари.

В страната затварят църквите, ски пистите спират да работят. От петък хотелите не могат да приемат нови гости. Властите забраниха на жителите на страната да си гостуват. Това ограничение се отнася и за членове на едно и също семейство, които не живеят заедно. 

Магазините, които не продават стоки от първа необходимост, както и бизнесите, които предоставят потребителски услуги на населението, са затворени от 19 декември. Въведена е забрана за напускане на жилищните помещения без спешна нужда. Гражданите имат право да посещават само лекари, да напускат домовете си, за да купуват лекарства и храна и да пътуват до работа тези, които не могат да бъдат прехвърлени в дистанционен режим.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама