Николова не откри нарушения в зимните курорти по празниците

12:54, 28 дек 20 25 2350 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран. Нямаме данни за нарушения и в трите зимни курорта. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проверката ѝ в места за настаняване и ски зоната в зимния курорт Боровец, съобщиха от министерството.

Контролът, както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен“, коментира тя. Николова допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора. „Защото всяко нарушение, освен че води след себе си санкции, влияе директно и върху имиджа на страната и върху оценката за сектора. А това е предпоставка за спадове, което в тази тежка ситуация не можем да си го позволим“, обясни министърът.

Няма как да посрещнем новата 2021 г. в хотелите

По думите ѝ ако всички са дисциплинирани - и туристите, и представителите на бизнеса, ще може да се отчете сезон. „В Европа курортите не работят, тук са отворени. Зимните спортове са много важни за здравето на хората, защото се закаляват. С радост виждам колко много скиори има“, каза вицепремиерът.

Тя направи инспекция на кабинковия лифт в курорта, като разясни, че всичко трябва се дезинфекцира и се осигурява необходимата дистанция. Министърът отправи препоръка правилата да са на публични места, защото достъпността и информираността е много важна.

СБЛЪСЪК: Дискриминирани ли са част от заведенията?

„Урегулирахме въпроса за тоалетните, както и възможността за поставяне на малки пейки, за да може туристите, като си вземат храна, да има къде да се нахранят“, посочи Николова.

Вицепремиерът сподели, че се следи стриктно работата на ресторантите и дали има сменен режим. Работят само ресторантите в хотелите, при това с лимитиран час – 22.00 часа. „Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките и бройките на заразените и болни намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите“, категорична е тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама