Големите кавички

10:50, 28 дек 20 / Големите кавички 25 2869 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (14 - 18 декември)

"Станахме жертва на собствения си успех. Забравихме се, решихме, че не е страшно. Това не беше процес само тук, а в цяла Европа. Хората се умориха още на първата вълна. Трябваше по трудния начин да разберем ситуацията", каза председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски в ефира на bTV. 

В равносметката си за отминаваща година, ген. Мутафчийски заяви, че тя е била доста тежка и не се срамува от нито една дума, която е казал, защото би повторил същото.

В последните шест месеца председателят на Националния оперативен щаб не се е появявал в телевизионно интервю и спря да води брифингите. Той обясни, че това е било лично негово решение. „Не може да изморяваш хората непрекъснато и да свързват твоето появяване с безизходица и страх. Стремях се да бъда обективен“, коментира Мутафчийски. 

Попитан защо е спрял да облича военната си униформа, генералът заяви, че явно плаши хората. „Българите са забравили как изглеждат техните военни и генерали. Не съм имал за цел да уплаша хората“, посочи той. 

Генералът беше един от първите ваксинирани българи с препарата на „Pfizer“ срещу коронавируса„Един мой приятел, много умен човек – биолог. Той беше казал, че ще използва тактиката на пингвините и ще се ваксинира по-късно. Какво правят пингвините – първите скачат във водата, а другите гледат къде е косатката. Е, първите вече скочихме, косатката я няма. Време е и вие да скочите“, призова генералът и уточни, че се чувства добре и няма никакви странични реакции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама