Фандъкова обеща да не се строи в парковете

16:05, 27 дек 20 / София 25 3003 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Южния парк има много частни имоти. За мое съжаление те са реституирани, връщани безобразно в годините назад. Това, което ние успяваме, е да държим здраво, за да не се допусне каквото и да било строителство там. Това столичният кмет Йорданка Фандъкова, която коментира проблемът с частните терени в парка пред БГНЕС.

В същото време законът ни задължава да изкупуваме такива обекти, което за мен е безобразна бомба, заложена преди години. От една страна, се връщат имоти на частници, интересно е и да се видят кои са те, и, от друга страна, след това да им дадем пари, за да си защитим парка. Тези пари не са никак малко“, заяви Фандъкова.

Екоактивисти подариха преспапие с мръсен въздух на Фандъкова

Тя обяви, че е поискала работна група, сформирана от общински съветници от различни политически сили, да работят по въпроса по какъв начин ще се купуват и отчуждават частни терени, за да не се допуска строителство, защото наведнъж не може да бъдат изкупени всички проблемни терени. Според кмета интересен е и начинът, по който различните политически сили лобират откъде да се започне. „Не може да допуснем каквото и да било строителство в парковете, не само в Южния парк“, заяви тя и подчерта, че изкупуването на такива терени струва сериозни средства на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама