Кралев отново критикува съдийството

15:31, 27 дек 20 / Спорт 25 2480 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Според спортния министър Красен Кралев един от основните проблеми на българския футбол е съдийството. „Няма как при тези явни зависимости, които се демонстрират от българските съдии и тяхното поведение на терена, да се привлекат читави инвеститори в българския футбол. Никой няма да иска да си дава парите при такъв продукт и при такова отношение от страна на съдиите. Те отблъскват и публиката, отблъскват инвеститорите“, заяви той в интервю за БНТ.

Кралев е категоричен, че няма как футболистите да не се обезверяват при серия от поредни отсъждания в тяхна вреда. Той изрази надежда, че след конгреса на БФС това нещо ще се изкорени. „Здраво трябва да се реже в съдийството, защото има много проблеми. Всеки път скандали, брутални отсъждания. Няма как да вървим напред без да се реформира тази част от българския футбол. Няма какво да си крием главите като щрауси, просто трябва да погледнем проблемите, да ги кажем очи в очи и да има воля да се променят“, подчерта той.

Спортисти и треньори поискаха отслабване на мерките

Спортният министър е на мнение, че състоянието на българския футбол е функция на вложените в него средства. „Вижда се, че там, където се влагат пари и се влагат умно, има резултати. През тази година класирахме два отбора в Лига Европа. ЦСКА-София се представи достойно според мен. Ако бяха вкарали вкъщи повече голове, щяха да вървят напред. „Лудогорец“ се намира в едно състояние на смяна на целия отбор. Това нещо ще се преболедува и мисля, че следващата година те отново ще се върнат на познатото си високо равнище“, смята той.

Кралев изрази надеждата си, че с откриването на ваксина срещу COVID-19 спортният живот ще се върне към нормалния си ритъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама