Арестуваха журналист в Йордания заради статия за ваксинирането на властите

16:05, 26 дек 20 / Свят 25 2192 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Арестуваха журналист в Йордания заради статия, в която се твърди, че ваксината срещу коронавирус е пристигнала в кралството и държавните служители са получили вече своите дози, съобщи съдебен източник, цитиран от АФП и БГНЕС. 

Турция осъди влиятелен журналист на 27 години затвор за шпонаж

Журналистът Джамал Хадад, редактор на новинарския сайт Al-Wakaai, е обвинен в "застрашаване на обществената сигурност и причиняване на бунт и обществени безредици", каза източникът на "Франс прес", отказвайки да бъде идентифициран. Той ще бъде задържан за 15 дни, преди съдът окочателно да се произнесе. 

Al-Wakaai публикува във вторник статия, озаглавена: "Ами хората? Пристигна ли тайно Pfizer (ваксината) и ваксинирани ли са висши служители в йорданското правителство?"

Снимка: Pixabay

Йордания обяви в средата на декември, че е одобрила спешната употреба на коронавирусната ваксина на Pfizer-BioNTech. Служител на здравното министерство обяви в сряда, че ваксината ще пристигне в кралството в края на януари или началото на февруари.

Руски учен, работил върху ваксина, е открит мъртъв

Източник, близък до семейството на Хадад, казва, че журналистът е бил прехвърлен в болница ден по-рано "заради високо кръвно налягане и болки в гърдите". Синдикатът на журналистите в страната призова за незабавното освобождаване на Хадад, като заяви, че арестът му "вреди на имиджа на Йордания". 

Йордания официално е регистрирала над 285 000 случая на новия коронавирус и над 3700 смъртни случая. Министърът на здравеопазването Назир Обейдат заяви миналия месец, че ваксините ще бъдат разпространявани безплатно както за гражданите на страната, така и за чуждестранните жители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама