Снимка с ракия забърка Джокович в нов скандал

14:50, 26 дек 20 / Спорт 25 2582 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

2020-та не е най-добрата година за Новак Джокович. Световният номер 1 се забърка в нов скандал, като този път виновна е снимка с шише ракия.

Дисквалифицираха Джокович от US Open

През лятото сърбинът отнесе сериозни критики заради организирането на благотворителните турнири „Адриа Тур“. Няколко тенисисти, сред които и Григор Димитров, се заразиха с COVID-19 покрай участието си.

Сега повод за скандала стана подарък, който сръбският спортист показа на феновете си в социалните мрежи. Става дума за специална ракия с лика на сръбския четник Дража Михайлович. Снимката предизвика бурна реакция в Хърватия, Босна и Херцеговина.

През цялата си кариера Джокович избягваше да се замесва в провокации на национална основа спрямо страните от бивша Югославия, сега обаче една снимка разруши всичко, изградено през годините, а репутацията му сериозно ще пострада“, пише босненския сайт klixs.ba, цитиран от bTV.

Дража Михайлович има противоречива история сред страните от бивша Югославия. Някои го считат за герой от Първата световна война, който е спасил много пилоти по време на немската окупация. Четниците на Михайлович обаче често влизали в съюзи в германските власти и изпълнявали ролята на полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама