Над 1,3 млн. лв. събра „Българската Коледа“

10:18, 26 дек 20 25 2829 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ след края на традиционния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНТ и БНР в празничната коледна вечер.

Към момента са изпратени 235 000 дарителски SMS-а на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. До този момент в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили над  1 078 000 лв., a 44 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg, съобщиха от президентството.

ВМА с нова апаратура от „Българската Коледа”

Всички участници в концерта, който тази година за пръв път се излъчи на запис, се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.


Снимка: Президентство

За да помогне на децата с хронични заболявания, „Българската Коледа“ има за цел да осигури съвременна високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. С набраните средства ще бъдат подкрепени деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация.

От сцената на Народния театър „Иван Вазов“ любими български музиканти, изпълнители, интелектуалци, артисти, уважавани педиатри, журналисти, спортисти, насочиха вниманието към дарителството и отправиха апел към всички за съпричастност и подкрепа за изпаднали в беда. По време на концерта бяха разказани и историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Осемнадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2021 г. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година, а за подпомагане на лечебни заведения – до края на януари. Желаещите да дарят средства за инициативата също могат да го правят целогодишно чрез sms на 1117, банков превод, чрез сайта www.bgkoleda.bg и системата ePay.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама