COVID-19 по света: Япония забранява влизането в страната до февруари

18:00, 26 дек 20 25 2441 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Япония ще забрани временно влизането в страната на граждани от всички държави и региони с изключение на японци и чужденци с разрешение за постоянно пребиваване.

Ограниченията се въвеждат превантивно във връзка с откриването на нов щам на коронавируса в редица страни, посочват властите. Мярката ще е в сила от 28 декември до края на януари 2021 г. Това се казва в разпространено днес правителствено съобщение, цитирано от bTV. 

Робот следи за носенето на маски в магазин в Япония

Освен това отново се въвежда задължителна карантина за жителите на Япония, които се връщат след кратки бизнес командировки. А онези, които се връщат от страни, където е бил открит новият щам, ще трябва да представят отрицателен тест за вируса, направен не по-рано от три дни преди пристигането.

Втора мутация на коронавируса във Великобритания

Появи се още по-нов и заразен щам на коронавирус във Великобритания. Този път двама души са имали контакт със завърнали се от Южна Африка. Те са поставени под карантина. Експертите успокояват, че лицензираните ваксини ще ни защитят от новите мутации на COVID-19.

19 хиляди са хоспитализираните в Англия, а вече един милион са си поставили COVID ваксина, съобщи bTV.

Откриха втора мутация на вируса във Великобритания

Новият щам и във Франция

Първи случай във Франция на заразен с новия щам на коронавируса, предаде "Франс прес", като се позова на министерството на здравеопазването. Мутацията тръгна от Великобритания.

Случаят е потвърден в централния град Тур. Става дума за французин, който е без симптоми и се е самоизолирал у дома си. Той е пристигнал от Лондон на 19 декември. Два дни по-късно е дал положителен резултат на теста за вируса.

Русия одобри „Спутник V“ и за хора над 60 г.

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко обяви, че ваксината „Спутник V“ е безопасна за хората над 60-тодишна възраст, съобщи БНР.

В телевизионно интервю Мурашко обясни, че започналата на 10 декември масова ваксинация в Русия може да обхване и възрастните хора. Досега „Спутник V“ се поставяше на хората от 18 до 60 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама