Идва дъждът

07:15, 26 дек 20 25 2116 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Северозападна България ще бъде дъждовно, а облачността и над останалата част от страната ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще започне да се ориентира от североизток и с него да прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от юг-югозапад и там ще бъде топло. Максималните температури в Северна България и районите с трайна мъгла ще са между 4 и 7 градуса, а в Южна ще са между 10 и 15.

Над Черноморието преди обяд ще е с разкъсана облачност, но до края на деня ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в северните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Вятърът сутринта ще е предимно от югозапад, но през деня ще се обърне от североизток и ще е умерен. Максимални температури от 7-8 градуса в северните, до 15-16 градуса в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и ще е предимно значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, на около 1500 метра ще преминават в сняг. Над Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 1.

В неделя валежи ще има на повече места из страната, значителни по количество ще са в Южна България. Температурите в северната половина ще се понижат още, но за кратко. Още до края на деня вятърът ще се ориентира от югоизток, през следващите дни - от югозапад, ще е слаб до умерен, в Източна България - умерен, временно силен; отново ще се затопли. В понеделник валежите ще спрат, най-късно в източните райони, облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама