Патриарх Неофит поздрави българите по случай Рождество

11:20, 25 дек 20 25 2218 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Тържествен камбанен звън от купола на столичния катедрален храм „Св. Александър Невски“ възвести за сетен път Рождество Христово, за да изпълни с мир и любов сърцата на хората и тази Коледа.

Десетки миряни се стекоха в храма от рано сутринта, за да присъстват на Божествената света литургия, оглавена от Негово светейшество Българският патриарх Неофит, в съслужение с Техни преосвещенства Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод, Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит и други духовници.

Негово светейшество вече отправи и своето патриаршеско послание, с което пожела: „Светлината, изгряваща днес с Рождеството на нашия Господ Бог и Спасител Иисус Христос, да огрява всички верни чеда на Православната ни църква, в Родината ни и далеч от нея, и Неговият мир да бъде с всички нас!“, пише БГНЕС.

Богослужението премина при спазване на всички противоепидемични мерки, а молитви бяха отправени и за справяне с пандемията от коронавирус. Традиционно всички миряни си пожелаваха най-вече здраве в тези трудни за цялото човечество времена.

Рождественското послание на патриарх Неофит към българите

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама