Дядо Коледа и впрягът му с елени пристига от Лапландия

12:00, 24 дек 20 25 2602 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Снабдени с всички необходими предпазни средства, като маски, ръкавици и дезинфектанти, Дядо Коледа и еленският му впряг пътуват от Лапландия и се очаква тази нощ да пристигнат у нас, съобщават от българскoто външно министерство.

Над 7000 писма до Дядо Коледа изпратиха по пощата българските деца

По данни от официални източници, като представител на една от рисковите групи, белобрадият старец вече е ваксиниран и е готов да зарадва всички деца и възрастни с подаръци в навечерието на Коледа. Въпреки че някои от въведените рестрикции за влизане в държавите и задължителна карантина не важат за него, той и елените все пак са задължени да носят предпазни маски на местата, където това е въведено като мярка.

Повече информация за неговия маршрут може да намерите тук.

При какви условия ще могат да пътуват българите?

Не така стоят нещата, обаче, ако някой друг, а не Дядо Коледа, реши да потегли на пътешествие по света от България. Само четири са държавите от ЕС, в които не са въведени ограничения за влизащи български граждани. Това са Полша, Португалия, Швеция и Люксембург. За пътуващите до Франция важи задължително изискване за попълване на декларация за липса на симптоми. 

Повече от половината българи няма да се срещат с роднини на празниците

Трябва да представим PCR тест с негативен резултат, ако искаме да посетим: Белгия, Словакия, Хърватия, Чехия, Малта и Испания. На задължителна карантина ще бъдем поставени, ако пътуваме до: Латвия и Германия (10 дни), Румъния, Естония и Ирландия (14 дни). В Австрия също има изискване за самоизолация от 10 дни, но след петия ден гражданинът би могъл да се освободи от нея с негативен PCR тест. В Нидерландия карантината е препоръчителна и е 10 дни.

Един разказ за перипетиите на българите във Великобритания

Държавите, въвели по-строги мерки при влизане на територията им, са Гърция и Италия, които изискват, както негативен PCR тест, така и налагат самоизолация на пристигащите в страната. В Унгария, Финландия, Дания и Кипър съществуват и допълнителни изисквания, без които няма да бъдете допуснати в страната, като наличието на постоянен адрес или пътуване за лечение или обучение. Добре, че Дядо Коледа ще посети нас, след като очевидно ние не можем да му отидем на гости в Лапландия.

Пътуването извън Европейският съюз

Ако сте решили да отидете в Турция е важно да знаете, че няма ограничения за преминаване на български  граждани през границата, но мерките, въведени в страната са много строги, дори и за туристи, като вечерен час, носене на маски и затворени магазини.

Любителите на по-екзотичните дестинации, като остров Мавриций, трябва да си направят PCR тест, а при пристигането си ще бъдат поставени под задължителна карантина. На Коморските острови и в Обединените арабски емирства ще бъдете освободени от карантина, но все пак ще трябва да имате негативен резултат от PCR, както и попълнена здравна декларация.

 

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Cardemepe 00:13, 24 мар 23

Chronic conjunctivitis develops follicles that may necrotize and cause scarring dapoxetine for premature

2 mavyBully 22:11, 13 юни 23

Quite a few doctors reported congenital malformations with CC therapy buy cialis canadian Remember this nasty aromatase enzymewe ve been talking about that converts your wonderful testosterone intoestrogen

3 FarmFourl 05:36, 15 фев 24

priligy in usa Mon, Wed, Fri based on Blood 2015 article by Moretti due to 48 hour rise in hepcidin, which blocks absorption

4 GraicaDaP 02:08, 01 мар 24

where can i buy priligy ОІ estradiol

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама