Манолова и „Отровното трио“ обявиха за какво ще работят, ако влязат в парламента

15:45, 22 дек 20 / Политика 25 2973 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Движението на Мая Манолова „Изправи се.Бг“ публикува 70 управленски мерки за повишаване на доходите на обикновените граждани, подкрепа на бизнеса, демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление. Те са подкрепени от „Отровното трио“, с които ще се явят заедно на парламентарните избори догодина.

Те декларират, че ще работят за създаването на устойчиво мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание. „Изразяваме готовност за създаване на широко обединение срещу 10-годишния едноличен модел на управление на Бойко Борисов, подкрепян задкулисно от ДПС, като заставаме зад справедливите искания на протестиращите граждани за оставка на премиера и главния прокурор и за възстановяване на демокрацията и върховенството на правото“, се посочва още в декларацията.

„Отровното трио“ подписва с Манолова, но оставя врата за широка коалиция срещу Борисов

Сред 70-те мерки, заложени от Манолова и Триото, е прилагането на пакет от икономически мерки за чувствително повишаване на разполагаемите доходи. Въвеждане на минимална почасова ставка с цел постигане на минимален доход от 1000 лв. на месец и ръст на средната заплата до 2000 лв. месечно при запазване на фискалната стабилност. Предвижда се още и преизчисляване и увеличаване на пенсиите, справедливи социални плащания и почасов и нощен труд.

Присъстват още мерки и за подпомагане на бизнеса, безплатна ясла и детска градина за всяко дете, затягане на контрола върху приходната част на бюджета, шоково въвеждане на електронно управление и премахване на всички гишета с чиновници, мащабна съдебна реформа, незабавен избор на нов състав на ВСС, КЕВР, СЕМ, КЗК и КФН, цялостна реформа в здравеопазването, устойчиво увеличаване на бюджета за култура с 20% всяка следваща година и др.

"Демократична България" с призив за сътрудничество за свалянето на Борисов

Манолова и „Отровното трио“ обещават и незабавна ревизия на управлението на Борисов и всички негови подчинени, както и на всички големи обществени поръчки.

Всички 70 мерки може да видите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама