Наско Сираков отчете половин година начело на „Левски”

16:15, 21 дек 20 / Спорт 25 2664 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Собственикът на ПФК „Левски” Наско Сираков отчете половин година начело на клуба. Той припомня, че го е наследил с милиони левове задължения, незавидно състояние на материалната ни база и първи отбор с футболисти, неотговарящи на огромните възнаграждения, които получават. През изминалите месеци обаче "Левски" не само не фалира, но и участва в първенството.

Постигнатото

Сираков посочи, че след изминалите шест месеца задълженията на „Левски” са намалели с близо 5 млн. лв., изплатени са почти всички дължими заплати на футболисти и персонал и е направена огромна крачка към покриването на критериите за лицензиране. 

В същото време клубът е реализирал приходи от над 4,2 млн. лв., което Сираков определя като „успех без прецедент в историята на българския футбол” -  със собствените сили на клуба и неговите привърженици, без подкрепата на генерален спонсор и в условия на световна пандемия.

Собственикът на „Левски” се похвали и с „непознати нива на отчетност, каквито нито един друг футболен клуб в България не е показвал досега“ - ясно е откъде идват парите и къде отиват.

В края на годината футболният тим най-накрая може да се похвали и с генерален спонсор.

Какво предстои?

Най-важната цел, която Сираков си поставя, е да вдигне спортно-техническото ниво на първия отбор. Собственикът на клуба ще продължи преговорите за спонсорство и реклама и политиката за погасяване на натрупаните стари задължения при абсолютна прозрачност.

„Венец в усилията ми като собственик на отбора, е да обединя всички привърженици в кампанията „Аз съм Левски“! Амбициозната ми цел е да имаме поне 100 хиляди членове и по този начин ФК „Левски“ ще се нареди сред 5-те клуба в Европа с най-много официални членове“, пише Сираков във Фейсбук.

Той уверява феновете, че ще изгради силен и боеспособен отбор от млади българи (предимно юноши на клуба) и не много на брой добри и опитни чуждестранни футболисти. 

„Борбата ще продължи и през 2021 г. Има още много работа да се свърши, но пътят, по който сме поели заедно, е правилният“, казва за финал Наско Сираков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама