Димо от P.I.F. загуби битката с коронавируса

13:10, 21 дек 20 25 3911 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 45-годишна възраст почина вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов. Той бе настанен в столична болница с коронавирус, потвърдиха пред bTV негови близки.

На 9 декември във Facebook страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко. На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да надвие болестта.

Намериха дарител на плазма за Димо от P.I.F

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период - Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама