Как след "Да дойде главната Тиква да си ремонтира пътя", ремонтът започна

19:30, 17 дек 20 25 2187 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата и Агенция "Пътна инфраструктура" се задействаха след телевизионен репортаж и протест за лошото състояние на пътя през Искърското дефиле в участъка Ребърково - Лютиброд - Зверино - Елисейна на второкласния път.  

Всичко тръгна от протест на жители на Ребърково, излъчен от bTV,в който един от протестиращите заяви: "Аз пътувам всяка сутрин, пътят е станал невъзможен за минаване, отворили са се дупки, ежеминутно се пукат гуми, чупят се джанти. Това лично аз го приемам като заплаха за моя живот", заяви пред камерите протестиращият и добави:  "Да дойде главната Тиква да си ремонтира пътя (...). Къде е г-н Каскет? да дойде, тук има виновни".

Веднага след това Върховната административна прокуратура поиска от Агенция пътна инфраструктура незабавно да започне реконструкция заради опасността за гражданите. и поради това пътят е в критично състояние.

Няколко часа по-късно АПИ обяви, че започва ремонт на отсечката.  От агенцията обясниха критичното състояние на пътя с факта, че заради модернизацията на участъка от Е-79 между Ребърково и Лютидол по трасето през Искърското дефиле е преминавал целият тежкотоварен трафик, пътуващ от Видин, Монтана и Враца към София и обратно.

АПИ съобщи, че "на пътноподдържащата фирма, отговаряща за републиканските пътища в областта, е разпоредено да работи мобилизирано, за да може максимално да се възползва от метеорологичните условия в момента и в кратък срок да се подобри експлоатационното състояние на трасето". За ремонт на отсечката прогнозно ще бъдат необходими около 340 000 лв. от бюджета на Агенцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама