Сметната палата ще проверява "Автомагистрали"

16:20, 16 дек 20 25 2101 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на "Автомагистрали" в периода  2016 - 2020 година. Проверката трябва да установи дали са спазени условията за възлагане и обезпечение на изпълнението на обществените поръчки, предаде БТА.

Предложението е на БСП и бе прието единодушно от Народното събрание. Като причина от левицата изтъкват, че без да обяви нито една обществена поръчка, държавното дружество възлага на десетки фирми изпълнението на проекти. От левицата недоумяват как дружеството може да има толкова много счетоводители- 20 при само 9 инженери. 

Срокът за извършване на проверката е до 31 март догодина, а за внасяне на доклада в Народното събрание - 30 април 2021 г.

В момента дружеството е изпълнител едновременно по седем договора, по информация на министъра на регионалното развитие, всеки един от тях е с голям обем дейности, отговорности и съответно изисква голям човешки и технически ресурс, пише в мотивите на БСП. Това поставя въпроса дали "Автомагистрали" имат необходимия капацитет, ползват ли подизпълнители, трети лица в т.ч. на граждански договори. 

От дружеството обявиха, че не се притесняват от одит на Сметната палата и ще окажат пълно съдействие. От "Автомагистрали" са категорични, че имат капацитета да поемат възложените от Агенция "Пътна инфраструктура" обекти. 
 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама