Българският лекарски съюз ще има свой представител в Щаба

13:37, 15 дек 20 25 1891 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Българският лекарски съюз ще включи свой представител в Националния оперативен щаб, който ще информира за мнението на лекарите относно затягането и разхлабването на мерките срещу COVID-19, обяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Снимка: Facebook/Иван Маджаров

По-рано днес членове на лекарския съюз се срещнаха с премиера Бойко Борисов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, за да обсъдят въведените противоепидемични мерки.

През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата", заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. 

Освен темата за ваксините срещу COVID-19 в рамките на срещата са обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове с PCR тестовете по отношение на карантинирането, финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти, както и подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК.

Коронавирустът в България: Здравният министър продължава да иска твърди мерки

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама