Почина бившият директор на Народния театър проф. Васил Стефанов

19:45, 14 дек 20 / Култура 25 3037 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Напусна ни проф. Васил Стефанов, дългогодишен директор на Народния театър - проникновен и задълбочен театрален историк, теоретик и критик, интелектуалец от висока класа, за това съобщиха от Народния театър "Иван Вазов", без да дават повече информация относно причините за смъртта му. Той си отиде на 87-годишна възраст. 

Почитат великия Стефан Данаилов с последния му режисьорски спектакъл

"Показателно и дълбоко вярно е заглавието на една от книгите му – „Народният театър като съдба“, защото проф. Стефанов наистина превърна работата си в Народния театър в своя съдба. Като директор на театъра в едни от най-трудните и сложни години – от 1990 до 1999 г. и от 2003 до 2008 г., проф. Стефанов отстояваше и утвърждаваше високите критерии на истинския, жив и необходим театър", пишат от театъра. 

"Родната култура остава без един от тези, които бяха приели театъра за своя съдба и развитието на първата ни трупа – за мисия, за успеха на която вложиха проникновение, ум и сърце", написа министърът на културата Боил Банов по повод кончината на проф. Стефанов.

Екипът на ТОПНОВИНИ изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на проф. Васил Стефанов! Поклон пред паметта му!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Иванов 15:59, 08 яну 21

Това беше уникално подъл, мръсен и задкулисен човек!

2 Вещо лице 21:56, 12 май 21

Това е човекът, който тотално разби трупата на Народния театър! Обяви с пълен глас, че преди него в този театър не е имало нито свестни директори, нито свестни режисьори, нито свестни актьори. Историята на водещия български театър почва от него!!! (за сведение на тез, които не знаят!).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама