Мокрите кърпи не са надежден дезинфектант

11:26, 14 дек 20 25 1586 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изследване на „Активни потребители“ показва, че мокрите кърпи не могат да бъдат надежден дезинфектант.

Важно е хората, които използват дезинфектантите в големите търговски вериги, да не ги докосват там, където всички са пипали“, предупреди Богомил Николов от асоциацията. Той призова при празничните пазарувания веригите да осигурят дистанция между пазаруващите и да предвидят служител, който да следи за това.

Как да предпазим ръцете си при честа употреба на дезинфектант

От „Активни потребители“ апелират да не купуваме от интернет уреди, „предпазващи“ от COVID-19. Предлагат се много фалшиви продукти, като душове, лампи и изтривалки, което е тенденция по цял свят и ще продължи още, предаде БНР.

Богомил Николов обърна внимание, че уреди за измерване на кислорода в кръвта или на сърдечния ритъм трябва да се купуват само по препоръка на личния лекар или от аптека. „Дори уредът да е изряден, можем да допуснем грешка при използването му – но и най-важното – на такъв уред не може да се разчита като диагноза – това е работа на лекарите“, посочи той и допълни, че би било добре на сайта на Изпълнителната агенция по лекарствата да има списък с одобрените такива устройства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама