Големите кавички

09:00, 14 дек 20 / Големите кавички 25 2398 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (7 - 11 декември)

Помирителната мисия на специалния пратеник на Сверна Македония у нас завърши без успех. София остава твърда в позицията си, че подкрепя европейското бъдеще на Северна Македония, но само ако бъдат решени спорните исторически въпроси. 

„Македония имат една опростенчеста представа за ЕС все едно съюзът е като СССР, в която държавите и нациите се карат, но после отиват при вожда и той разрешава конфликта им. България е държавата, която винаги е помагала на Македония - първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото. Очаквали сме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри.

Подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци. Сядаш с колегите в Скопие и те започват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история и да база на омраза спрямо българите“. Така коментира ситуацията вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама