Облачна неделя с валежи

07:00, 13 дек 20 25 2273 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес преди обяд главно в източните райони ще вали дъжд, който временно ще спре. След обяд от юг ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат цялата страна. По-значителни ще са в Родопите и Странджа. Ще духа слаб в Източна България умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 4-5 градуса в северозападните райони до около 10 в източните.

Жълт код за значителни валежи е обявен за областите Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. В тези четири области ще има значителни валежи от дъжд. Количествата ще достигнат до 25-30 литра на квадратен метър, а наотделни места и повече. 

По Черноморието ще е облачно. Преди обяд ще има слаби валежи от дъжд, които временно ще спрат, но след обяд от юг отново ще започнат и ще са по-силни. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 9 градуса в северните до 13 в южните райони. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. След обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Значителни ще са в Родопите и масивите в Централна и Източна България. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра - около 1 градус.

В понеделник ще се задържи облачно, валежите ще продължат, на повече места и повече по количество ще са в Централна и Източна България. В северозападните райони и високите полета има, макар и малка, вероятност да превали и сняг. Вятърът ще е слаб от северозапад, в източните райони умерен, от север. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. Привечер и през нощта валежите в почти цялата страна ще спрат. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама