Почина великият голмайстор Паоло Роси

08:51, 10 дек 20 / Спорт 25 2732 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Паоло Роси, световен шампион и голмайстор с Италия през 1982 г., почина на 64-годишна възраст. Съпругата му Федерика Капелети съобщи тъжната новина в профила си в Instagram.

Паоло Роси е починал в Рим. От години той се бореше с неизлечима болест, съобщи Нова телевизия.

Във Facebook журналистката, омъжена за Роси от 2010 г., добави: „Никога няма да има някой като теб, уникален, специален, след теб е абсолютното нищо...“


Заместник-директорът на RaiSport, Енрико Вариале, също потвърди тъжната новина: „Много тъжна новина, напусна ни един от незабравимите, който накара всички ни да се влюбим в онова лято на 82-ра, и който беше ценен и компетентен колега през последните години".

Роден в Прато на 23 септември 1956 г., Паоло Роси печели титлата на голмайстор в онова световно първенство през 1982 г. в Испания под ръководството на треньора Енцо Беарзот. Същата година, в която спечели Златната топка. Със своя изумителен хеттрик за 3:2 срещу фантастичния отбор на Бразилия от 1982 г., считан с право от мнозина за най-великия състав в историята на световните първенства, Паблито вписа завинаги името си сред най-големите във футбола.

Погребаха Марадона в тесен семеен кръг

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама