68-годишна жена с COVID-19 почина пред болница в Благоевград

16:45, 09 дек 20 25 3379 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

68-годишна жена с COVID-19, придружавана от двете си дъщери, издъхна пред Вътрешното отделение на болницата в Благоевград.

Жената е била с вируса от няколко дни, като се е лекувала вкъщи под наблюдението на личния ѝ лекар. Днес състоянието ѝ се е влошило, отишли в частната болница в града, откъдето я изпратили да си търси легло в държавната, защото при тях нямало. Инцидентът станал докато болната и дъщерите ѝ отивали към входа на COVID отделението. По думите на една от дъщерите ѝ те са обикаляли от „врата на врата“.

Стискайте палци да не попаднете в „онези 2%“

„Изнемогваме, легла няма, персонал - също“, каза медицинска сестра, работеща в болничния корпус. Тя обясни, че жената паднала, за това тя посъветвала близките ѝ да се обадят на 112, предаде БГНЕС. 

Снимка: БГНЕС

На мястото пристигнала полиция. Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се самосезира и започна спешна проверка по случая. 

Личните лекари дадоха най-много жертви в пандемията

Днес стана ясно и за друг подобен случай в Елхово, който е от преди около месец, но близките едва сега разказват. 77-годишен мъж с коронавирус е издъхнал в линейка пред лечебното заведение поради липса на места. Управителят на болницата е подал оставка, защото медицинският персонал е болен и няма кой да работи в COVID отделението. Роднините смятат да потърсят правата си и са подали сигнал до Министерството на здравеопазването, предаде bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама