Големите кавички

16:00, 09 дек 20 / Големите кавички 25 1787 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 ноември - 4 декември)

Извънредният труд, договарян между работодател и работник, се увеличава от 150 на 300 часа годишно, разписаха депутатите в новите текстове на Трудовия кодекс. По време на объждането на промените страстите в Народното събрание се нажешеиха, а управляващото мнозинство и опозицията си размениха остри реплики за това далиновите текстове защитават работниците или напротив - ощетяват ги. Сред застъпниците на измененията се открои председателят на парламента Цвета Караянчева, която заяви:

Тук пред вас съм като инженер, като човек, който е работил в производство. Аз ще ви кажа практическата част на това предложение. Точно това предложение защитава техните права. Точно това предложение защитава правата на работниците. Казахте, че няма винаги да сме депутати - вие ще отидете и ще седнете на бюрата си. Хора като мен ще отидат в производството“.

Тя подчерта, че в производството може да възникнат много форсмажорни обстоятелства, които да доведат до полагането на извънреден труд.По думите й в тези случаи работниците влизат в положение и искат да има извънреден труд, който им се заплаща.

За разлика от тук в залата, където пише „Съединението прави силата“ и всички сме орел, рак и щука, там, когато има форсмажорно обстоятелство, и работодатели, и работници са един екип. Там няма разделение, защото всички вземат заплата на базаа на изработената продукция, а не на написани разни пищовчета, които ми разнасяте...“, продължи Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!