Големите кавички

16:00, 09 дек 20 / Големите кавички 25 2836 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (30 ноември - 4 декември)

Извънредният труд, договарян между работодател и работник, се увеличава от 150 на 300 часа годишно, разписаха депутатите в новите текстове на Трудовия кодекс. По време на объждането на промените страстите в Народното събрание се нажешеиха, а управляващото мнозинство и опозицията си размениха остри реплики за това далиновите текстове защитават работниците или напротив - ощетяват ги. Сред застъпниците на измененията се открои председателят на парламента Цвета Караянчева, която заяви:

Тук пред вас съм като инженер, като човек, който е работил в производство. Аз ще ви кажа практическата част на това предложение. Точно това предложение защитава техните права. Точно това предложение защитава правата на работниците. Казахте, че няма винаги да сме депутати - вие ще отидете и ще седнете на бюрата си. Хора като мен ще отидат в производството“.

Тя подчерта, че в производството може да възникнат много форсмажорни обстоятелства, които да доведат до полагането на извънреден труд.По думите й в тези случаи работниците влизат в положение и искат да има извънреден труд, който им се заплаща.

За разлика от тук в залата, където пише „Съединението прави силата“ и всички сме орел, рак и щука, там, когато има форсмажорно обстоятелство, и работодатели, и работници са един екип. Там няма разделение, защото всички вземат заплата на базаа на изработената продукция, а не на написани разни пищовчета, които ми разнасяте...“, продължи Караянчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама