10 дни допълнителен отпуск за учителите, боледували от COVID-19

14:36, 08 дек 20 25 3022 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Всички работещи в образователните институции, които са преминали през домашно или болнично лечение след заразяване с COVID-19, ще имат право на 10 работни дни допълнителен платен годишен отпуск, обяви КНСБ. Целта е по-ефективното им възстановяване.

Това предвижда анекс към Колективния трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование, подписан вчера от министъра на образованието Красимир Вълчев, синдикатите в образованието и двете сдружения на училищните директори у нас.

Предложението за осигуряване на допълнителен отпуск за заразилите се с коронавирус учители е на Синдиката на българските учители, който подкрепя и с финансова помощ заболелите си членове.

В договора е записан и текст, който задължава министерството и социалните партньори да обезпечат обучението в електронна среда чрез осигуряване на устройства. Предвижда се иницииране на законодателни промени, с които да се въведат санкции за родителите на деца и ученици, злоупотребили с предоставените им дигитални устройстваТе ще бъдат изключени от социални придобивки. Преди време министър Вълчев алармира, че има случаи, в които родители продават предоставените на децата им устройства

Изчезнаха компютри за онлайн обучение, търсят ги по заложните къщи

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама