Отказаха на български медии достъп до мача на Пулев и Джошуа

12:02, 08 дек 20 / Спорт 25 2884 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българските медии без достъп до боксовия мач за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, който ще се проведе на 12 декември в Лондон. „Промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – Matchroom Boxing Limited, категорично отказва да акредитира, който и да е български журналист“, съобщи във Facebook журналистката Влади Лазарова, която е пресаташе на Кубрат Пулев.

Тя обясни, че изцяло в правомощията на Matchroom Boxing Limited е да издаде документ, в който да фигурират имената на представителите на българските медии, които са дали заявка за акредитация за освобождаването на нашите журналисти от задължителната 14-дневна карантина. Това писмо се нарича Quarantine Exemption и се издава на всеки, влизащ във Великобритания по бизнес - най-вече на журналисти.

ФАНАГОРIA с клип за Кубрат Пулев преди големия сблъсък с Антъни Джошуа

Лазарова подчерта, че са водени десетки разговори с МВнР и спортното министерство, в адвоката на Кубрат, с представители на Matchroom, с ръководството на Българския професионален боксов съвет, както и с ръководителя на Британската асоциация на спортните журналисти Ашли Броудли.

„Обяснението на Matchroom от миналата седмица е нелепо. Твърдят, че в хотела са отделели само 12 стаи за журналисти, които са предоставени на английски медии. Моята информация е, че във въпросния хотел, в който е организиран т.нар. Bubble за Пулев и Джошуа, има цял празен етаж, отделно е предоставен един етаж за екипа на Джошуа, а към момента, за екипа на Пулев са отделени точно 10 стаи“, посочи Лазарова.

Изкупиха всички билети за мача между Пулев и Джошуа за 1 секунда

Обяснението на Matchroom е, че българските журналисти са закъснели. Лазарова обаче е категорична, че от поне два месеца се правят опити да се получи информация, касаеща медиите за двубоя, но никога не е получаван отговор.

А отговорът от генералния секретар на Британския боксов борд Робърт Смит, който е съорганизатор на събитието в четвъртък бил лаконичен: „Не можем да ви помогнем“.

Кубрат Пулев влезе в балона след отрицателен тест за COVID-19

Усилия да разрешат казуса полагат от спортното министерство. От там са изпратили писмо, подписано лично от министър Красен Кралев до британското министерство на спорта, до Британския боксов борд, както и до службата, която издава разрешителни за влизане в страната без карантина. Отговор към момента дойде единствено от генералния секретар на боксовия им борд Робърт Смит, който уведомява Министерството ни на спорта, че препраща случая до… Matchroom. „Сами разбирате, че се въртим в омагьосан кръг, а опасността нито един български журналист да не стигне до Лондон, е реална“, обясни Лазарова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама