3 пъти дневно ще проверяват големите магазини в София за струпвания на клиенти

15:18, 07 дек 20 / София 25 3149 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с ковид остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение, заяви във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Коледата (не)възможна: Глоба за голям магазин заради навалица от клиенти

Създадохме организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни“, обяви кметът.

Фандъкова съобщи още, че заради утрешният студентски празник от общината ще проверяват за нерегламентирани събирания. „В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле-бар, който работеше въпреки забраната“, уточни тя.

Днес са били доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с ковид отделения. „Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината, които ще бъдат използвани за лечение на пациенти с ковид и болниците и социалните домове“, пише още Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама