Федерацията по биатлон обжалва наказанията на българския отбор

11:50, 07 дек 20 / Спорт 25 2133 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Българската федерация по биатлон ще обжалва наказанията, наложени от Международния съюз по биатлон (IBU) заради нарушаване на протоколите, свързани с безопасността и разпространението на коронавируса. От там обявиха, че взетият вчера тест за коронавирус на биатлонистката Десислава Стоянова е отрицателен.

"На базата на това и предвид, че всички в българския национален отбор са здрави, БФБ ще изпрати писмо до Международния съюз по биатлон (IBU) за преразглеждане на наложените наказания", заявиха от федерацията. 

Снимка: CanStockPhoto

Българският национален отбор по биатлон бе наказан с финансова глоба заради това, че член от тима бе влязъл в нерегламентиран "близък контакт" с поставените под карантина във Финландия, преди стартовете за Световната купа в Контиолахти през миналия уикенд, състезатели Десислава Стоянова и Димитър Герджиков. Стоянова даде положителна проба за COVID-19 на 28 ноември, а заедно с нея беше изолиран и Герджиков, с когото тя живее на семейна начала. Впоследствие при проверка на състоянието им от страна на треньора Александър Касперович, същият е заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска, заради което е наложена санкцията, посочва БНР.

Днес състезателите пътуват със самолет за Хохфилцен (Австрия), а единствено по настояване на финландските власти Димитър Герджиков замина за австрийския зимен център с микробус на федерацията заедно с част от треньорския щаб. В Хохфилцен до Коледа предстоят последните два кръга за Световната купа за тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама