Повдигнаха обвинения на лекаря на Марадона

09:19, 07 дек 20 / Свят 25 1944 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Прокуратурата в Сан Исидро (област Буенос Айрес) повдигна много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке. Според разследващите за легендарния аржентински футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозъка, и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември.

Още в дните след кончината на Марадона към Луке бяха отправени обвинения за небрежност при лечението, а в края на миналата седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на Марадона - Агустина Косачов.

Лекарят на Марадона отрича да носи вина за смъртта му

Вестник "Ла Република" публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му, съобщи БГНЕС.

"Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна на лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъвто състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно", се казва в доклада на прокуратурата.

Разследват и психоаналитика на Марадона заради смъртта му

В него се отбелязва още, че Марадона е бил труден пациент, но че въпреки това е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си. Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекарят, който е спасил неговия живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама