В първите 100 дни на Байдън: задължителни маски за американците

09:38, 04 дек 20 / Свят 25 1778 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън заяви, че щом стъпи в длъжност ще поиска американците задължително да носят маски в първите 100 дни от мандата му. Той обяви още, че е предложил на директора на Института по алергични и заразни болести Антъни Фаучи да стане негов главен здравен съветник, както и част от екипа за справяне с COVID-19. 

Безпрецедентно: Байдън назначи в комуникационния си екип само жени

Байдън заяви още, че е важно президентът Доналд Тръмп да присъства на церемонията му по встъпване в длъжност само от гледна точка на това, че така ще бъде демонстрирана решимостта на страната да има мирен властови преход между политически опоненти, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА. 

"Решението си е изцяло негово. Лично за мен няма никакво значение, но мисля, че има значение за страната", изтъкна Джо Байдън в интервю за телевизия Си Ен Ен.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Помощници на Доналд Тръмп изразиха скептицизъм, че той ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Байдън на 20 януари. Тръмп продължава да твърди, че е спечелил президентските избори и че на изборите е имало измами, отбелязва Асошиейтед прес, цитиран от "Медипул". 

Доналд Тръмп поднови обвиненията си за изборни измами

Байдън изрази съжалението си, че Тръмп отказва да приеме загубата си на президентските избори, но е важно той да го направи и да присъства на церемонията, за да даде пример на останалите страни по света за това как протича демократичният процес.

Демократът заяви още, че някои сенатори републиканци са го поздравили по телефона за победата на изборите. Той допълни, че не са го направили публично, а по телефона, за да избегнат конфликт с Тръмп. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама