COVID-19 по света: Затварят Италия за Коледа и Нова година

08:20, 04 дек 20 25 2662 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пътуванията между различните области в Италия ще бъдат забранени от 21 декември до 6 януари. Това съобщи премиерът Джузепе Конте, който описа детайлно ограничителните мерки заради коронавируса в страната по време на празниците.

Забраната ще се отнася и за гражданите, които пътуват до свое второ жилище в друга област. На 25 и 26 декември и на 1 януари ще бъдат забранени пътуванията и между различните общини в Италия.

Остава в сила вечерният час от 22:00 часа до 5:00 часа, като в новогодишната нощ той ще продължи до 7:00 часа. Ски пистите и лифтовете ще заработят отново от 7 януари, съобщи Франс прес, цитирана от БНР.

COVID-19 по света: Лос Анджелис въведе домашна изолация за всички жители

Правителството запазва и разделението на страната на региони с различна степен на риск. В регионите с умерен риск ресторантите работят до 18:00 часа. В останалите - само в режим на доставки по домовете.

Здравните власти съобщиха в четвъртък вечерта за 993 жертви на коронавируса в страната за денонощие - повече от регистрирания най-голям брой смъртни случаи за 24 часа в края на март. 

Франция ще ваксинира безплатно 1 млн. души

1 милион души в домове за възрастни, хората в по-напреднала възраст и работещите в рискови сфери ще бъдат първите ваксинирани във Франция. Ваксините срещу COVID-19 ще бъдат безплатни за всички. Очаква се ваксинирането да започне в края на декември или в началото на януари.

Премиерът Жан Кастекс обяви още, че след 15 декември ще започне смекчаване на ограниченията, ако се запази тенденцията за спад на случаите, съобюи БНТ.

Всички американци с маски

Новоизбраният американски президент Джо Байдън ще поиска от американците да носят маски през първите 100 дни от неговото управление.

Пред телевизия CNN той обясни, че ще има значително намаляване на случаите на COVID-19, ако всеки американец носи лично предпазно средство. Байдън ще разпореди маски да се носят и в сградите на американското правителство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама