Взаимните фондове на Amundi вече са достъпни в България напълно дигитално чрез ЕвроФинанс

10:21, 03 дек 20 25 2059 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Един от водещите инвестиционни посредници в България - ЕвроФинанс, част от Еврохолд България АД, и най-голямата компания за управление на активи в Европа - Amundi Asset Management, стартираха партньорство при предлагането на взаимни фондове на българския пазар. Българските инвеститори - индивидуални и институционални, ще могат да придобиват дялове от глобалните взаимни фондове на Amundi чрез мрежата на ЕвроФинанс изцяло дигитално, като използват мобилното приложение за отдалечена е-идентификация и е-подпис на компанията Evrotrust Technologies

ЕвроФинанс е първата небанкова финансова институция в България, която предлага взаимните фондове на Amundi. На този етап през мрежата на българския посредник са достъпни 50 от фондовете на компанията за управление на активи, които са подбрани и съобразени с профила на българските инвеститори. Взаимните фондове на Amundi дават възможност за доходоносни инвестиции и изграждане на диверсифициран портфейл с потенциал за генериране на стабилен доход. Сътрудничеството между ЕвроФинанс и Amundi ще разшири и подобри достъпа на българските инвеститори до глобалните финансови пазари, като процесът на придобиване на дяловете ще бъде изцяло дигитализиран. 

Еврохолд запазва стабилни пазарни позиции за полугодието в условията на COVID-19

"Нашият най-важен приоритет е да улесним достъпа на българските инвеститори до глобалните финансови пазари. Благодарение на сътрудничеството с европейския лидер в управлението на активи - Amundi, можем да предложим на клиентите широк спектър от взаимни фондове с разнообразна инвестиционна насоченост. Фондовете на нашия партньор са много добра възможност за инвестиране в професионално управляван глобален портфейл, коментира Тома Каврошилов, изпълнителен директор на ЕвроФинанс.

Amundi Asset Management е и сред водещите компании в своя сектор в световен мащаб. Компанията управлява активи за над 1.6 трилиона евро чрез шест инвестиционни центъра в целия свят.

Използваме големия си опит, за да предложим на българските инвеститори висококачествена услуга и първокласни възможности за доходоносни инвестиции. Отличните познания, които имаме за глобалните пазари, ни дават възможност да осигурим много добре структурирани продукти, покриващи пълната гама от инвестиционни възможности, заяви Явор Ачев, мениджър на Amundi Asset Management за България

"Имаме удоволствието точно преди края на годината да започнем сътрудничество с ЕвроФинанс, която е сред големите компании за инвестиции в България, както и първата и единствена засега небанкова финансова институция-дистрибутор на нашите взаимни фондове“, заяви Франк дьо Плеси, главен изпълнителен директор на Амунди Асет Мениджмънт Чехия, която отговаря за дейността на компанията в региона. 

Голямо предимство за инвеститорите от това партньорство е, че ще могат изцяло дигитално и чрез смартфона си да подписват необходимите документи за придобиване на дялове от глобалните взаимни фондове. Това е възможно благодарение на отдалечените e-идентификация и е-подпис на българската компания Evrotrust, чието приложение вече е интегрирано от ЕвроФинанс и ще е безплатно за клиентите на инвестиционния посредник.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама